D.E.S.I.G.N.

Doordacht. Esthetisch. Speels. Inspirerend. Gesofisticeerd. Nieuw.

Beperkte voorraad

authors

D.E.S.I.G.N. brengt een overzicht van de meest inspirerende meubels, lampen en ander huisraad van de afgelopen 150 jaar. Sommige voorwerpen zijn klassiek van ontwerp, andere zijn knettergek. Allemaal zijn ze bedacht door beroemde ontwerpers.

 

Dat Vlaanderen en Nederland een belangrijke positie innemen in de wereld van het design blijkt uit het aandeel van de designers uit dit gebied in het boek: maar liefst 9 van de 70 ontwerpen komen namelijk uit onze contreien.

 

D.E.S.I.G.N. is een boek waar je naar kunt blijven teruggrijpen en waarin je elke keer iets nieuws ontdekt. Het is uiterst geschikt voor kinderen (en volwassenen) die nieuwsgierig zijn naar hoe dingen in elkaar zitten. Het staat boordevol weetjes over de ontwerpers en hun werk, het materiaal waarvan het voorwerp is gemaakt en de toepassingen ervan. De kleurrijke illustraties maken het geheel luchtig en speels.

 

In het Design museum Gent liep van 22 maart tot 9 juni 2013 een tentoonstelling gebaseerd op een selectie van objecten uit dit boek.

Ewa Solarz is kunsthistorica en curator van tentoonstellingen over design. Daarnaast heeft ze ook een interieurportaal en organiseert ze workshops voor kinderen. Ze woont in Warschau met haar twee kinderen.

Het Poolse illustratorenechtpaar Aleksandra en Daniel Mizieliński heeft samen al tal van kinderboeken geïllustreerd en daarvoor allerlei prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze BolognaRagazzi Award in 2011.

0
Recensies

De makers van dit boek, die eerder al genomineerd werden voor een Bologna Ragazzi Award, slagen er met D.E.S.I.G.N. weer in om op een toegankelijke, boeiende, niet-conventionele manier een introductie te brengen in een voor de jeugd onalledaags onderwerp.

A colourful design and playful illustrations are alternated by short, informative texts full of fun facts about the designers and their designs, the materials and how they are used. D.E.S.I.G.N. seems like a great book for young curious minds, and maybe for their parents too.

€10,00

Boek informatie

Leeftijd: 
Uitvoering: 
Formaat: 
205x205
Pagina's: 
172
ISBN: 
978-0-9876696-4-3
Publicatiedatum: 
donderdag 21 maart 2013
Taal: 
Vertaler: 
Greet Pauwelijn

Commentaar